Uitgebreide info over Marjon, spaceholder van deze magische locatie

Wat uitgebreide achtergrond informatie hoe dit hier @ruigeweg allemaal zo gekomen is en wat mij ‘spaceholder’ heeft gemaakt. Ik schijf dit op omdat ik dit vaak vertel als antwoord op vragen tijdens gesprekken met iedereen die hier komt. Totdat ik heb uitgevonden hoe een podcast werkt dacht ik het zo te laten zien.

Kindertijd

Als kind creatief, sociaal, ondernemend, veel buiten, ik praatte altijd veeeeeeel en ik voelde misschien nog wel meer. Ik sliep altijd slecht: onrust in mijn hoofd en ik zag steeds dezelfde ‘oude man met een kar in het land’ in mijn kamer. Als kind speelde ik graag buiten en met anderen. Huttenbouwen, hinkelen, hoela hoep, rolschaatsen… Ik maakte me eigen sierraden, stylde mijn slaapkamertje en leerde van mijn oma breien en naaien. Op school vond ik het vooral gezellig met mijn klasgenoten en daar was mijn schooladvies ook naar: ga jij maar iets ‘creatiefs’ doen. Ik sloeg dat in de wind. Deed met zo min mogelijk inspanning de Mavo, daarna MBO en deeltijd HBO. Gelukkig maar, want zo kon ik makkelijk naar de kunstacademie of in dit geval de Fotoacademie.

Loopbaan/rencarriëre

Op jonge leeftijd werkte ik in het bedrijfsleven in verschillende P&O gerelateerde functies. Mijn interesse in verbindingen met en tussen mensen is er altijd. Maar de creativiteit in deze functies was ver te zoeken. Ik belandde dankzij mijn streberigheid door verlangen naar (zelf)liefde en bevestiging buiten mezelf op jonge leeftijd in interessante functies, waar ik ook steeds oververmoeid raakte. De 911 ramp was een keerpunt voor mij: ik zat toen met de televisie aan te kleien, oververmoeid van mijn kantoorbaan. Ik zegde mijn baan bij een Verzekeringsmaatschappij op. Ik kreeg een baan aangeboden met leaseauto, telefoon van de zaak èn veel vrijheid. Als consultant het hele land door toeren naar klanten waar ik beoordeling- en evaluatiegesprekken voerde met de leidinggevenden van onze gedetacheerden. Ik heb die tijd genoten van mijn collega’s, mijn vrijheid in deze job en ook de kansen die ik kreeg om creatief te zijn. Wervingscampagnes opzetten, personeelsbijeenkomsten organiseren, het bedrijfsmagazine coördineren en fotografie. Helaas voelde het voeren van de gesprekken met leidinggevenden, voor mij, steeds als een toneelstukje opvoeren. Desalniettemin kon ik mezelf goed onderhouden, wonend in een benedenwoning na mijn eerste mislukte samenwoon poging. En kon ik met deze baan ook de Particuliere Fotoacademie bekostigen.

Sinds mijn 23 ste stroomt ook de Reiki energie door mij heen: ik leerde deze helpende helende energie te gebruiken tijdens Reiki I en Reiki II die ik volgde bij Natuurgeneeskundig therapeut en Reiki Master Mariet Ferwerda.

Daarna (2003) mij op twee belangrijke pijlers verder ontwikkeld:

  1. CREATIVITEIT - Door mijn studie Creatief Vakfotograaf aan de Fotoacademie. En de inmiddels 18 jaar die ik nu als freelancer / zelfstandig ondernemer door het leven ga. Fotografie vind ik iets magisch. De energie die je voelt in beeld brengen, spiegelen en reflecteren. Het mooiste vak dat er is.
    Ook op ambachtelijke wijze prints gemaakt met veel XXX-jes en “You are just perfeKt to me” (perfect met een K, love imperfectie), die wereldwijd verkocht werden en nu in menig coachpraktijken en klaslokalen hangen.
    Ken je het boek The Artist Way van Julia Cameron? Daarin zie je hoe creativiteit en spiritualiteit hand in hand samengaan.

  2. PSYCHO ANALYSE - En doordat ik in de 17 jaar dat ik af en aan bij Ger Daan kwam en allerlei levensthema’s voor mezelf helemaal uitgeplozen heb. Jungiaande psycho-analytische hypnotherapie, waar veel sjamanische, soundhealing en systemische elementen in verweven zijn. Wat heb ik veel geleerd deze man! Ik luisterde soms alleen maar naar zijn verhalen. Maar ook heb ik alles in mij laag voor laag afgepeld (als een ui) en weer opgebouwd. Dankbaar voor deze enorme innerlijke rijkdom die ik heb vergaard. Hij overleed in de zomer van 2021 aan het virus dat de hele wereld opgeschud heeft.
    Sindsdien ontwikkel ik me autonoom verder door regelmatig systemische opstellingen, ademsessies, soundhealingsessies en diverse andere ceremonies bij te wonen. Oh en ik nader nu het einde van de Jaaropleiding Kruidenvrouw.

Mijn gezin

Na wat interessante omzwervingen op relatiegebied, landde ik op mijn 24ste bij mijn grote liefde Joost. Hij zette mij met beide benen op de grond, bij hem vond ik onvoorwaardelijke liefde, rust en vertrouwen. Joost heeft zijn hart op de goede plaats, oordeelt niet snel over anderen, heeft geduld en oneindig doorzettingsvermogen. Op mijn 17e vroeg ik hem al eens mee uit, maar ergens hadden we beiden nog andere dingen uit te zoeken. In de eerste vier jaar was hij ook mijn steun en toeverlaat èn veelgevraagd model ;p tijdens de Fotoacademie. Wat een intense opleiding was dat. Beiden startten we in 2006 onze bedrijven. Hij een bouwbedrijf en ik als Freelance Fotograaf. In 2008 werd ons eerste wonderkind Milan geboren. Vlak daarna de bankencrisis die ons de nodige uitdagingen bezorgden in het opbouwen van onze ondernemingen. Ook het ziekteproces en overlijden van mijn vader, de verbouwing thuis, de bedrijfsunits die we net hadden gekocht die afgewerkt moesten worden en het vele ziek zijn van mij (diagnose Fybromyalgie, enorme vitaminentekorten D3 en B12 door voedselintoleranties), bracht ons in een overvloed aan stress en spanning. We gingen ieder een andere kant op en begrepen elkaar niet meer. Na een jaar vol zelfontplooiing los van elkaar en de hervonden liefde voor elkaar en ons jonge gezinnetje, zetten we ons leven in 2013 weer samen voort. En in 2014 werd onze dochter Melle Mae geboren. Een heel ander kind, net zo bijzonder als Milan.

Inspiratie

We reisden met tent en later caravan heel Scandinavië en Europa door. Deden inspiratie op bij Creatieve Broedplaatsen (De 1800 Roeden was voor 7 jaar mijn broedplaats en de site staat nog vol met mijn foto’s) in Amsterdam en Denemarken, campings als Netl de Wildste tuin (heb je het boek gelezen van Marktplaats en Netl oprichter Bob Crebas?), de Lievelinge en Het bos roept. En met de kinderen creëren we de mooiste dingen. We kozen voor een iets ander leven dan gebruikelijk.

Ruigeweg

Na een zoektocht kwamen we in de c-tijd in 2020 op deze plek aan de Ruigeweg. Joost hakte snel met het bijltje bij de makelaar. En sinds 12 oktober 2020, de dag dat we 13 jaar getrouwd waren, hebben we de sleutel in handen gekregen. Ik tekende het koopcontract met gouden laarzen aan. Waarmee ik later een weg baande door het bos en in dit leven hier.

Niet voor niets ben ik hier terecht gekomen!

Ik mag hier alles in mij samen laten komen. Mijn interesse in (verbindingen met) mensen, het werken met (Reiki) energie, met mijn fotografe reflecteren en spiegelen, mensen ondersteunen in een stukje van hun (ondernemernde) levenspad… En last but not least: als generator 4/6 (Human Design) help ik met (het co-creëren van) deze plek, met mijn fotografie jouw missie te bekrachtigen. Ik leg verbindingen en maak connecties die jij zelf niet had kunnen bedenken. Connecting the dots!

Mijn aanbod:

  • Je kan deze magische plek huren voor het organiseren van jouw retreat, ceremonie, workshop of als inspiratieplek. Ik zorg dat de energie goed is en dat je van alle gemakken bent voorzien om jouw ceremonie te dragen.

  • Binnenkort is onze Bed&Bunker klaar. Je mag hier dan verblijven, genieten van de rust, het bos, het strand dichtbij en het stadje Schagen.

  • Ook kun je eventueel een Reiki sessie, cacao ceremonie, workshop bijboeken tijdens je verblijf.

  • Je kan een empowermentshoot, fotografieworkshop of businesschat (het woord SCHAT zit hierin) boeken.

  • Ik kan jou tijdens jouw ceremonie of retreat fotograferen zodat jij content hebt om jouw bedrijf steviger neer te zetten.

Op mijn website www.marjonhoogervorst.nl meer informatie of stuur me een DM.

Links:

Mijn website
Mijn Fotografie instagram
Mijn Printlove instagram

SELFIES GALLERY

Volgende
Volgende

Foto’s van jouw retreat of ceremonie