Zweethut ceremonie

Twee weken geleden inmiddels mochten we met onze locatie de zweethutceremonie fasciliteren. @gerraldnieboer en Arne (de vuurman) maakten er een mooie, waardevolle, intense beleving van voor de 10 deelnemers van @lijfenvisie en ook voor ons! Beide heren namen me af en toe mee in het proces. Een zweethutceremonie is een eeuwenoud sjamanistisch ritueel. De hut is een van wilgentakken gebouwde en wordt bedekt met dekens. Er worden stenen in een vuur heet gemaakt en deze stenen worden in de hut overgoten met water. Het doel van deze oude ceremonie is ons lichaam en onze geest te reinigen.

“De hitte daagt je uit om naar je lijf te gaan, ofwel te voelen.
Als je na gemiddeld drie uur uit de hut komt ben je ook her-geboren zeggen de indianen. Ik ervaar dat ook als ik naar buiten kom en alles heel helder is in de wereld. Ik kom met een nieuwe ervaring, inzicht of een losgelaten gevoelde emotie weer het leven in. Wat neem je mee de hut uit en het leven in? Dit is voor iedere deelnemer weer anders.” Aldus Gerrald Nieboer.

De zweethut wordt verplaatst naar een kale plek achterin in het bos, aan het water. Als je een keer zin hebt om aan een zweethutceremonie deel te nemen, check dan in op de site van Gerrald Nieboer, of neem contact met ons op. Bij voldoende animo organiseren wij een ceremonie in het najaar.

Vanwege privacy hebben we geen foto’s van deelnemers van de ceremonies.
Content: @marjonhoogervorst

Vorige
Vorige

Relax & Rise YOGA retreat

Volgende
Volgende

Fashion shoot Moofers Salon